Tentoonstelling inOostende 2013

Mystieke mijmeringen en kleur aan zee
WESTERKWARTIER
Op vrijdag 28 september vond de officiële heropening plaats van de parochiezaal Pax. Om wat luister te geven aan deze voor de Heilig Hartparochie belangrijke gebeurtenis, ging dit gepaard met een vernissage.

Oostendenaar Guido Verfaille (tweede van rechts) en Etienne Loyson uit Orroir (Henegouwen, tweede van links) geven vorm aan de tentoonstelling Mystieke mijmeringen en kleur aan zee. De twee exposanten worden omringd door Eric Gaerdelen, voorzitter van de Kerkfabriek en pastoor Jozef Bekaert (rechts).
Schilder Guido Verfaille stelt in zaal Pax als laatbloeier voor het eerst werk voor aan het publiek. Guido’s vriend Etienne hanteert voor zijn kunstvoorwerpen vooral gerecycleerd hout. Zijn symbolische kunst is geïnspireerd door spirituele meditatie. Het tweetal staat bij een werk met centraal een rood hart, verwijzend naar de naam van de parochie.
Mystieke mijmeringen en kleur aan zee is toegankelijk tot zondag 20 oktober, telkens tussen 14 en 18 uur, behalve op maandag. Voortaan zal de Pax in de Schilderstraat regelmatig het decor van culturele evenementen vormen.